Lean manažmet je systém manažmentu, ktorý používajú najmä japonské podniky a ktorý dokáže zhotoviť séviové výrobky a poskytnúť služby s neobyčajne nízkymi nákladmi a vo vynikajúcej kvalite.

Lean manažment je kompletný systém, ktorý zahŕňa celý podnik. Stavia človeka do stredu podnikateľského diania a obsahuje fundované duchovné zásady, stratégie s novými pohľadmi na organizáciu a prírodovedno-inžinierske metódy, ako aj mnoho pragmatických pracovných nástrojov pre spolupracovníkov.

V oblasti duchovných zásad sa pripisuje základným myšlienkam podnikania čiastočne nový význam, ktorý napríklad kladie prevenciu akéhokoľvek plytvania na roveň s dôsledným znížením činnosti, ktorá nevytvára hodnoty. Princíp konsenzu zahrňuje do podniku dodávateľov a zákazníkov, aby sa využili všetky zdroje a využíva úplný duchovný potenciál jednoduchých spolupracovníkov rovnako ako manažérov.

Lean manažment organizuje necentralizovane s neobyčajne rovnako zameranými pracovnými princípmi, ako sú striktná orientácia na zákazníka a kvalitu, skupinová práca a starostlivé plánovani aktívít. Na jeho uplatnenie sa používajú základné stratégie ako plynulý tok materiálu a systém práve na čas (just in time) vo výrobe a logistike, simultánne inžinierstvo (simultaneous engineering) vo vývoji a plánovaní výroby a manažment celkovej kvality (total quality management) pre podnikateľskú kvalitu. Navyše sa využíva tak množstvo vysokovyvinutých metód priemyselného inžinierstva (industrial engineering) a inžinierstva kvality (quality engineering), ako aj jednoduchých nástrojov na riešenie problémov a plánovanie pre každého.

Pojem “lean manažment” je logickým riešením pojmu “lean production”, ktorý použil MIT (Massachusetts Institut of Technology) vo veľkej porovnávacej štúdií svetového auto-mobilového priemyslu. Pojem “lean production” označoval výrobný systém vyvinutý po vojne Toyotou ako štíhly a fit.

Podmienky prijatia na kurz:

1, Vysokoškolské vzdelanie – min. prvého stupňa (Bc.)
2, Byť v evidencií uchádzačov o zamestnanie na ÚPSVaR
3, Zamestnaní majú možnosť hradiť kurz sami na splátky

Rekvalifikačný kurz je možné absolvovať aj dištančne on-line z pohodlia domova.
Po absolvovaný kurzu obdržíte Osvedčenie, s ktorým sa uplatníte ako lean manažér v kancelárií.

Informácie o kurze:

Adresa realizácie kurzu:
Akadémia IT a Manažmentu
Francisciho 628/1, R. Sobota

Lektor: Bc. Kornel Kuvik, DiS.
Výuka ráno: 07:30 – 11:30 hod
Výuka poobede: 12:00 – 16:00 hod
Výuka večer: 16:00 – 20:00 hod
Výuka trvá: 13 dní / 65 hodín
Cena kurzu: 325,00 €

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *